APB Advies en Techniek
Hét adres voor elektronica componenten en oplossingen voor kleine projecten!

Even voorstellen.

Mijn naam is Alex Bak, geboren in 1960. Eind jaren 70 elektronica opleiding gedaan inclusief de eerste microprocessors zoals de 8080, de 6502 enzovoort. Heel veel kennis opgebouwd in de loop van de jaren (commercieel, technisch, in de rol van adviseur) met minicomputers (Wang en later HP-UX), operating systems Wang, Unix, Dos en Windows, netwerken, netwerkbekabeling, telefonie (inclusief VoIP) en beheer. Daarnaast gewerkt in de rol van projectmanager en projectleider op voornoemde gebieden en daarnaast in de elektrotechniek en audiovisuele branche.

 

Waarom APB Advies en Techniek

Op een bepaald moment dacht ik er over na wat ik nog wilde gaan doen tot aan mijn pensioen (en wellicht ook nog daarna). Wat ik leuk vond en vindt is bezig zijn met elektronica, processors en programmeren (assembler en C). Feitelijk van mijn hobby mijn beroep maken!

Wat veel beter kan en in mijn ogen ook moet is duidelijkheid t.a.v. elektronica oplossingen. Vaak zijn er ogenschijnlijk leuke uitbreidingskaarten te koop, denk bijvoorbeeld aan een relais kaart. Meestal goedkoop, maar dan vraag ik mij af, waar is het schema, de datasheet, zijn er 2e hands onderdelen gebruikt, merkloze condensatoren, hoeveel stroom vraagt een input? Is de print RoHS; o.a. vrij van lood, chroom VI enzovoort? Informatie staat op het internet lees je dan, maar hoe weet je of het om dezelfde oplossing gaat, van dezelfde fabrikant met welke specificaties? Wellicht heb je te maken met een slecht namaak product.

Dat kan naar mijn mening anders. Dus wel RoHS en informatie in de vorm van datasheets en een handleiding. Condensatoren met een echt lage ESR, voldoende ruim bemeten enzovoort.

Op de vraag of ik een door mijzelf ontworpen oplossing aan durf te zetten om vervolgens enige weken op vakantie te gaan zonder dat ik bang hoef te zijn voor brand of andere ellende wil ik altijd "ja" kunnen zeggen!

Mijn ontwerpen zijn dus gebaseerd op kwaliteit waar ik onder andere mee bedoel RoHS (waar maar mogelijk), gegarandeerd nieuwe en originele onderdelen, voldoende "headroom" en lange levensduur! Ik ga altijd voor kwaliteit met een redelijke prijs.