Even voorstellen.


Mijn naam is Alex Bak, geboren in 1960. Eind jaren 70 elektronica opleiding gedaan inclusief de eerste microprocessors zoals de 8080, de 6502 enzovoort. Heel veel kennis opgebouwd in de loop van de jaren (commercieel, technisch, in de rol van adviseur) met minicomputers (Wang en later HP-UX), operating systems Wang, Unix, Dos en Windows, netwerken, netwerkbekabeling, telefonie (inclusief VoIP) en beheer. Daarnaast gewerkt in de rol van projectmanager en projectleider op voornoemde gebieden en daarnaast in de elektrotechniek en audiovisuele branche.


Waarom APB Advies en Techniek


Op een bepaald moment dacht ik er over na wat ik nog wilde gaan doen tot aan mijn pensioen (en wellicht ook nog daarna). Wat ik leuk vond en vindt is bezig zijn met elektronica, processors en programmeren (assembler, C en Java). Feitelijk heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt!


Wat veel beter kan en in mijn ogen ook moet is duidelijkheid t.a.v. elektronica oplossingen. Vaak zijn er ogenschijnlijk leuke uitbreidingskaarten te koop, denk bijvoorbeeld aan een relais kaart. Meestal goedkoop, maar dan vraag ik mij af, waar is het schema, de datasheet, zijn er 2e hands onderdelen gebruikt, of merkloze onderdelen, enzovoort. Het is helaas vaak onbekend of er sprake is van een slecht namaak of juist een heel goed product.


Dat kan naar mijn mening anders. Op de vraag of ik een door mijzelf ontworpen oplossing aan durf te zetten om vervolgens enige weken op vakantie te gaan zonder dat ik bang hoef te zijn voor brand of andere ellende wil ik altijd "ja" kunnen zeggen!


Mijn ontwerpen zijn dus gebaseerd op kwaliteit waar ik onder andere mee bedoel RoHS (waar maar mogelijk), gegarandeerd nieuwe en originele onderdelen, voldoende "headroom" en lange levensduur!